Film

Nya Broskolan har använt film i skolan på olika sätt sedan starten år 2000 för att dokumentera versamheten i skolan; gäster, elevernas arbeten, studiebesök, i kontakten med andra. Vi har många filmintresserade lärare och kontaktpersoner från olika versamheter. Vi går på skolbio och ”vanlig” bio. Vi gör egna filmer. Vi arbetar utifrån det vidgade textbegreppet.

Vi gör film gör att det är roligt och lärorik. Vi är noga med etiken och respekten för de som detar i filmen. Att inte någon känner sig kränkt utan att alla som deltar på något sätt i filmen är nöjd med resultatet. Eleverna skriver egna manus, filmar, klipper och textar. Eleverna har fått viss utbildning i hur man gör film. Vi har deltagit med film i juniorfilmfestivalen, filmfestival på Island mellan gymnasieskolor, döv filmfestivalen, Gringo festivalen.

Vi har filmat inom Comenius projektet som vi har deltagit i under 3 år 2004 – 2007 med fem länder, Finland, Tyskland, Italien, Spanien och Grekland.

Spelfilmer (korta) som har gjort är bland annat:
Den sura damen
Filmer om mobbning
En film om teckenspråk
Jaga tjuven
En annan Abbe
Hans och Greta
Den fula ankungen
Askungen
Monstret
Johanna
Nyheter
Trollkarlen från Oz

Exempel på filmad teater:
En dag med Emil
Den fula askungen
Pinocchio
Den äventyrliga vandringen / med Pauline

Animerade film
Draken
Grodan

Dokumentärer
En film om Långbro Park
Har vi ett riktigt val?

2011
Den nya läraren
Kalle Spann
Utflykten
Befrielsen
Dizza tobak

Gymnasieskolan till Gringo festivalen                                                                     EUIT gymnasiet/NyaBroskolan
Gymnasieskolan – ett projektarbete vid EUIT gymnasiet

Kommentera